Meer schade door parkeersensoren

Parkeersensoren met geluidssignalen bezorgen verzekeraars hogere kosten in plaats van minder. Automobilisten gebruiken de sensoren verkeerd of zetten de ‘irritante’ piepjes uit.
Parkeersensoren zouden verzekeraars een hogere schadelast bezorgen

Parkeersensoren zouden verzekeraars een hogere schadelast bezorgen

Niet alleen het verkeerd gebruik zorgt voor hogere kosten, ook de kosten van een reparatie vallen vaak hoger uit door de dure parkeersensoren die in de bumper zijn verwerkt. Parkeersensoren kunnen vrijwel 50 procent van de ongevallen voorkomen, maar in slechts een kwart van alle gevallen gebruikt een automobilist ze ook. Deze uitspraken doet HUK-gevolmachtigde Jörg Rheinländer in een interview met Auto, Motor und Sport.

Eerdere onderzoeken

De uitspraken van Rheinländer staan haaks op eerder onderzoeken die de afgelopen jaren juist uitwezen dat parkeersensoren zorgen voor afnemende schadeposten. Desondanks zijn de oplopende kosten voor parkeerschades niet alleen te wijten aan het verkeer gebruik van sensoren. In de afgelopen jaren zijn auto’s langer en breder geworden. Parkeervakken zijn nog even krap als voorheen. Verzekeraar HUK geeft wel aan enthousiast te zijn over geavanceerde parkeerhulpen zoals bijvoorbeeld zelf parkerende auto’s. Deze technieken zouden volgens de verzekeraar kunnen leiden tot een vermindering van het aantal parkeerschades met 25 procent.

Gepubliceerd op 3 april 2017 om 8:20 uur in de categorie autoverzekering.