Minder doorlopende reisverzekeringen

Uit onderzoek blijkt dat er veel minder mensen met een doorlopende reisverzekering zijn dan vorig jaar. Het opzeggen van de reisverzekering is logisch voor wie niet op vakantie gaat. Er blijken echter ook meer mensen juist onverzekerd op reist te gaan.
Minder Nederlanders sluiten doorlopende reisverzekering af

Minder Nederlanders sluiten doorlopende reisverzekering af

De economische crisis eist op allerlei fronten zijn tol. Ook qua vakantieplannen is de crisis goed te merken. De groep die zegt niet op vakantie te gaan is gegroeid. Dat deze mensen hun doorlopende reisverzekering opzeggen is logisch. Zo besparen ze niet alleen de kosten van de vakantie, maar ook die van de bijbehorende verzekering.

De cijfers zijn vastgesteld in de Zekerheidsindex - een samenwerking tussen Nationale Nederlanden en TNS NIPO. Van respondenten bij dit onderzoek gaf 16% aan dit jaar wel op vakantie te gaan en toch geen reisverzekering te hebben. Zij gaan onverzekerd op reis. In 2012 was dat nog 5% minder.

Uit het onderzoek blijkt ook dat er een duidelijk verband is tussen vervelende vakantiegebeurtenissen in het verleden, en het hebben van een reisverzekering. Wie weleens iets naars heeft meegemaakt tijdens de vakantie (dat was 19% van de Nederlanders in 2012) zal niet snel op reis gaan zonder verzekering.

Gepubliceerd op 21 juni 2013 om 9:36 uur in de categorie reisverzekering.