Naar de tussenpersoon voor verzekeringen en voor woningverkoop

Makelaardij Boogerman uit Dordrecht heeft een nieuw concept bedacht om de verzekeringsadviseur een aanvullende taak te geven. Naast het adviseren in verzekeringen moet de adviseur ook het gezicht worden van het verkoopproces van een woning.
Makelaar en verzekeringsadviseur gaan krachten bundelen

Makelaar en verzekeringsadviseur gaan krachten bundelen

Waar gaat u heen met vragen over geldzaken? Naar de verzekeringsadviseur. Bij het kopen en verkopen van een huis wordt een makelaar ingeschakeld, maar de verzekeringsadviseur is vaak de geschiktere partij voor het bepalen van de financiële consequenties. Een huis verkopen is een financiële transactie die nauw verweven is met de verzekeringen rondom de eigen woning.

In het nieuwe concept houdt de verzekeringsadviseur steeds persoonlijk contact met de verkopers van het huis. Zodra er gespecialiseerde taken moeten worden verricht, zoals het opmaken van de koopakte, wordt de makelaar ingeschakeld.

De verzekeringsadviseur kan vervolgens ook de noodzakelijke ondersteuning bieden na het kopen van het huis. Hierbij moet er niet alleen gedacht worden aan het regelen van de hypotheek, maar ook de aanverwante verzekeringsproducten. Er moet een opstalverzekering afgesloten worden en de inboedelverzekering moet gewijzigd worden. Ook kan de verzekeringsadviseur zoeken naar de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering die verplicht is bij het afsluiten van een hypotheek.

De makelaar is meer gericht op het woonhuis en de verzekeringsadviseur juist op de financiële kant van het kopen van een huis. In het concept kunnen beide partijen elkaar versterken en gebruik maken van elkaars specifieke sterke punten. Het concept is al uitgerold bij twintig kantoren. Er wordt een landelijke dekking beoogd.

Gepubliceerd op 19 december 2013 om 15:35 uur.