Nabestaanden Michael Jackson treffen schikking met verzekeraar Lloyd’s

Vóór de dood van Michael Jackson blijkt er een annuleringsverzekering afgesloten te zijn met als verzekerd risico de comebacktour van Jackson. Twee maanden na het afsluiten van de verzekering overleed de zanger.
Verzekeraar Lloyd's heeft geprobeerd om annuleringsverzekering nietig te verklaren

Verzekeraar Lloyd's heeft geprobeerd om annuleringsverzekering nietig te verklaren

Ruim vier jaar na het overlijden van Michael Jackson is er een schikking getroffen tussen de verzekeraar en de nabestaanden. De verzekeraar heeft geprobeerd om de annuleringsverzekering nietig te verklaren. De verzekering is kort vóór het overlijden van Jackson afgesloten. De verzekeraar wilde de verzekering nietig laten verklaren omdat de promoter van de tour bij het afsluiten van de verzekering niet de volledige waarheid heeft verteld over de gezondheid van de zanger. Daarnaast heeft Lloyd’s aangegeven dat er nog een onderzoek gaande was naar de King of Pop.

De verzekeraar heeft waarschijnlijk ingeschat dat ze vernietiging niet rond konden krijgen. Anders hadden ze namelijk geen schikking getroffen met de nabestaanden.

De annuleringsverzekering was afgesloten met een verzekerd bedrag van 17,5 miljoen dollar. De hoogte van de schikking is niet bekend gemaakt. Er stond een rechtszaak gepland op 24 februari 2014, maar deze gaat dus niet meer door.

Bij de verzekeraar Lloyd’s kunnen risico’s verzekerd worden waarmee u niet terecht kunt bij de traditionele Nederlandse verzekeraars. Lloyd’s treedt ook op als herverzekeraar van zware verzekeringsrisico’s. Ze nemen een deel van grote risico’s van verzekeraars over tegen een bepaalde vergoeding.

Gepubliceerd op 17 januari 2014 om 9:33 uur.