Nederlander rijdt vaak door met schade

Slechts een kwart van de Nederlanders laat de schade aan de auto direct repareren. Naast het feit dat we relatief veel schade rijden, worden auto’s niet goed onderhouden. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders wereldkampioen schade rijden zijn.
Nederland wereldkampioen autoschade

Nederland wereldkampioen autoschade

Uit vergelijkend onderzoek door Marktplaats Auto’s en Ebay onder ruim 10.000 respondenten, blijkt dat Nederlanders wereldkampioen schade rijden zijn. Mede door de economische crisis blijven we langer met autoschade doorrijden en zijn we creatief bij het vinden van een oplossing voor reparatie. Ruim driekwart van de schaderijders laat de schade niet meteen repareren, maar rijdt er mee door. De Nederlander rijdt relatief veel schade en onderhoudt zijn auto niet goed.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Redshift Research onder 10.054 respondenten in Nederland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Argentinië, Australië, Canada en Colombia. Gekeken naar Nederland heeft 64% van de Nederlanders weleens schade gehad aan de auto. Alleen al in 2012 liep een kwart van de Nederlandse autobezitters een of meerdere schades op aan hun auto.

Remco Armee, directeur Marktplaats Auto's licht toe: “In tijden van economische crisis wordt op onderhoud van auto's al snel bezuinigd. Maar wanneer mensen uiteindelijk overgaan tot reparatie, worden ze wel creatiever. Zo zien we op Marktplaats dat steeds meer mensen zelf op zoek gaan naar een automonteur in de buurt of naar een vervangend onderdeel om autoschade te verhelpen. Zo steeg in 2012 het aantal aangeboden auto-onderdelen met 15% ten opzichte van 2011.”

De meeste schade ontstond door kleine ongelukken (32%), gevolgd door het raken van een vast object (14%) of andere auto tijdens het inparkeren (14%). Het grootste deel van de Nederlanders blijft met autoschade (krassen, deukjes etc.) rijden. Slechts een kwart laat de schade direct repareren, terwijl dit wereldwijd op 36% ligt.

Gepubliceerd op 27 maart 2013 om 11:52 uur in de categorie autoverzekering.