Negen procent van de verzekerden wil overstappen van zorgverzekering

In de maand september worden naar verwachting de eerste premies van de zorgverzekeringen voor het jaar 2014 bekendgemaakt en het blijkt dat negen procent van de consumenten voornemens is om van zorgverzekering te veranderen. Dit blijkt uit de uitkomsten van een stelling van ZorgWijzer.
Meer consumenten zijn voornemens om van zorgverzekeraar te veranderen

Meer consumenten zijn voornemens om van zorgverzekeraar te veranderen

Het aantal consumenten, dat van plan is om voor het nieuwe jaar een andere zorgverzekering te nemen is groter dan afgelopen jaar. Nu is negen procent van de verzekerden van plan om over te stappen en dat is in vergelijking met vorig jaar twee procent meer. In 2012 hebben 1,2 miljoen consumenten ervoor gekozen om voor 2013 de zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten.

Tachtig procent van de Nederlanders is nu niet van plan om te veranderen en elf procent heeft nog een afwachtende houding. Na de premie bekendmaking heeft iedereen tot en met 31 december de mogelijkheid om de huidige zorgverzekering op te zeggen. Vervolgens wordt tot 1 februari 2014 de mogelijkheid geboden een andere zorgverzekering af te sluiten.

De belangrijkste reden die wordt gegeven om over te stappen is de hoogte van de premie. De zorgverzekering wordt door een groot aantal consumenten nog te duur bevonden en de verzekerden willen graag een goedkope basisverzekering afsluiten. In 2012 was het de verzekeraar DSW die als eerste de premie voor het nieuwe jaar bekend heeft gemaakt. Dat werd gedaan op de vierde dinsdag in september en deze maand wordt verwacht dat de regionale verzekeraar weer als eerste de nieuwe premie van de zorgverzekering voor 2014 bekend zal maken. Overigens is de premie van de zorgverzekering van DSW dit jaar gelijk aan vorig jaar nadat er meerdere jaren daarvoor een stijging is geweest.

Gepubliceerd op 10 september 2013 om 10:34 uur in de categorie zorgverzekering. Geactualiseerd op 17 maart 2015 om 17:16 uur.