Nieuwe tandartsverzekering ontwikkeld door tandartsen

De tandartsen in Nederland hebben geconstateerd dat er steeds minder vaak een tandartsverzekering door consumenten wordt afgesloten. Naar aanleiding daarvan komen de tandartsen nu met een eigen tandartsverzekering.
Tandartsen lanceren eigen tandartsverzekering

Tandartsen lanceren eigen tandartsverzekering

De Nederlandse tandartsen zijn verenigd in NMT en hebben het initiatief genomen om een eigen tandartsverzekering te lanceren voor de consumenten. Om de tandartsverzekering te kunnen aanbieden is het bedrijf ixorg opgericht, dat naar eigen zeggen over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten beschikt om het financiële product te mogen aanbieden.

Tandartsen zijn tot de conclusie gekomen dat te weinig mensen in Nederland op dit moment een tandartsverzekering hebben afgesloten. De tandartsen willen nu in Nederland een nieuw product in de markt zetten, zodat de consumenten zich toch verzekeren tegen tandartskosten zonder dat daarvoor een hoge premie voor betaald hoeft te worden.

Het nieuwe verzekeringsproduct bestaat uit twee aspecten. De consumenten kunnen namelijk zelf sparen voor een budget om eventuele tandartskosten te voldoen en daarnaast wordt er een voordelige calamiteitenverzekering afgesloten.

Het grote voordeel voor de consumenten bij deze tandartsverzekering is, dat het geld dat gespaard wordt voor de tandartskosten in eigendom van de consument blijft. Dat betekent dus dat er alleen geld betaald hoeft te worden als er bij de tandarts daadwerkelijk kosten worden gemaakt.

De calamiteiten worden gedekt vanuit de voordelige tandartsverzekering en daaruit wordt een maximale vergoeding toegekend van 10.000 euro. Het gaat bij de calamiteitenverzekering om een dekking, waaruit de kosten van calamiteiten voor honderd procent worden vergoed tot het maximale bedrag.

Gepubliceerd op 22 oktober 2013 om 12:38 uur.