OAD failliet! Betaalt mijn reisverzekering uit?

Vorige week is de OAD Groep failliet verklaard. Een deel van het bedrijf gaat een doorstart maken. Wat gebeurt er met de bij OAD geboekte reis? Kunt u de schade claimen op uw reisverzekering of uw annuleringsverzekering?
Oad reizen failliet

Oad reizen failliet

OAD Groep blijkt al langer financiële zorgen te hebben, maar dergelijke informatie bereikt de consument niet. Ook logisch want zodra bekend is dat een reisorganisatie financiële problemen heeft zal niemand er nog willen boeken. De geldzorgen zijn veroorzaakt door de huidige crisis. Er worden minder reizen geboekt en er wordt minder uitgegeven aan vakanties. Bij de touroperator werkten 1755 medewerkers. Door de doorstart van OAD Busbedrijf en SRC-Cultuurvakanties kunnen ongeveer 200 werknemers hun baan behouden.

Kunt u de reiskosten verhalen op uw annuleringsverzekering?
Indien u bij de geboekte reis een annuleringsverzekering hebt afgesloten, kunt u de schade door annuleren van de vakantie om bepaalde redenen verhalen op de verzekering. Dit is niet mogelijk in het geval van een faillissement van de reisorganisatie. De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) kunt u zich tot wenden met uw claim. Dit garantiefonds staat garant in dit soort gevallen. Kijk voor meer informatie op de website van SGR.

Kunt u de extra kosten om weer thuis te komen verhalen op de reisverzekering?
Nee, helaas is dat niet mogelijk. In de reisverzekering bestaat wel dekking tegen extra kosten om in geval van nood thuis te komen, maar een faillissement valt hier niet onder. Eventueel bestaat er dekking tegen de extra telefoonkosten om contact te houden met thuis en om de terugreis te boeken. Deze kosten zijn vaak gemaximeerd tot €250 of €100. Ook voor de extra kosten door het faillissement moet u zich wenden tot de SGR.

Gepubliceerd op 30 september 2013 om 8:56 uur in de categorie reisverzekering. Geactualiseerd op 29 juni 2016 om 11:37 uur.