Premie autoverzekering fors hoger in grote steden

De premie van de autoverzekering ligt in grote steden fors hoger. De premie kan voor inwoners van de Randstad tot wel 2,5 keer zo duur uitvallen in vergelijking met de autoverzekeringspremie voor dorpelingen.
Autoverzekering in Randstad fors duurder door hoger risico op schade en ongelukken

Autoverzekering in Randstad fors duurder door hoger risico op schade en ongelukken

Uit een onderzoek van Independer is gebleken dat verzekerden in de Randstad en grote steden veel meer premie betalen voor de autoverzekering. Inwoners van de grote steden in de Randstad betalen tot wel 2,5 keer meer premie in vergelijking met de inwoners van dorpen en kleinere steden.

De reden dat de premie in grote steden hoger uitvalt, is dat verzekeraars het risico op schade aan de auto of het veroorzaken van een ongeluk groter achten in een stad dan op het platteland.

Inwoners met een autoverzekering in Amsterdam en Rotterdam betalen ongeveer 30 euro meer premie per maand dan inwoners van plaatsen als Grijpskerk en Joure voor de categorie lichte auto’s tot 1.000 kilogram.

Het verschil van ruim 30 euro in premie is niet alleen van toepassing op de categorie auto’s met een gewicht tussen 900 kilo en 1.000 kilogram, maar ook op de categorie zwaardere auto’s. Dit verschil komt tot uiting in de steden als Utrecht, Rotterdam en Den haag waar 34 euro meer wordt betaald dan in plaatsen als Zuidhorn en Kollum.

In Utrecht, Amsterdam en Den Haag wordt voor de zwaarste categorie auto’s met een gewicht tussen 1.100 kilogram en 1.200 kilogram een premie betaald tussen de 60 euro en 66 euro per maand. In Zuidbroek, Valthermond en Oldeberkoop brengen de verzekeraars een premie voor de autoverzekering in rekening die tussen de 24 en 26 euro is gelegen.

Gepubliceerd op 8 oktober 2013 om 11:09 uur in de categorie autoverzekering.