Premie autoverzekering is vooral voor jongeren probleem

Vooral jonge automobilisten hebben de grootste moeite de premie van de autoverzekering op tijd te betalen. Niet alleen jongeren, ook volwassenen hebben steeds vaker een betalingsachterstand. Het aantal wanbetalers is volgens Independer in de eerste vier maanden van dit jaar verdubbeld in vergelijking met vorig jaar.
Autoverzekeringen vaker te laat betaald

Autoverzekeringen vaker te laat betaald

Consumenten hebben steeds vaker problemen met het tijdig betalen van de autoverzekering. Gevolg is dat tienduizenden automobilisten het risico lopen op een boete of zelf voor de kosten moeten opdraaien bij schade. Het aantal wanbetalers die hun autoverzekering niet of te laat voldoen, is in de eerste vier maanden van 2013 verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Vooral jongeren hebben de grootste moeite de premie van de autoverzekering te betalen.

“Steeds meer consumenten betalen de premie voor de autoverzekering te laat, mede omdat men door de economische crisis in financiële problemen is gekomen. Daardoor lopen ze grote risico’s, want ze raken alleen maar in grote problemen omdat de controles van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) dusdanig zijn verscherpt dat ze tegen de lamp lopen en een boete van 390 euro in de bus krijgen”, zegt Jan-Willem Broekx van Independer.

Automobilisten die hun premie niet binnen 30 dagen na het verstrijken van de betalingstermijn hebben voldaan worden gezien als wanbetaler. Dat kan voor flinke problemen zorgen. Wie niet tijdig betaald loopt de kans op een boete voor onverzekerd rijden en bij schade moet je zelf betalen. Vergeleken met vorig jaar is het aantal in de eerste vier maanden van dit jaar verdubbeld. Het percentage wanbetalers steeg van 1,2 procent naar 2,4 procent.

De grootste betalingsproblemen doen zich volgens de vergelijkingssite voor bij jongeren van 18 en 19 jaar. Van deze groep betaald ruim 5,5 procent de rekening niet binnen 30 dagen. Bij jongeren van 20 t/m 24 jaar was dat 3,3 procent van de rekeningen. Jongeren hebben naar verhouding het minst te besteden, maar krijgen de hoogste premie voorgeschoteld.

Gepubliceerd op 19 juni 2013 om 10:58 uur in de categorie autoverzekering.