Pricewise neemt Hoyhoy over

Vergelijkingssite Pricewise heeft bekendgemaakt Hoyhoy over te nemen van het Britse BGL Group. De toekomst van Hoyhoy was sinds december onzeker geworden, wanneer er geen koper zou worden gevonden zou de vergelijker zijn activiteiten stoppen. Beide vergelijkers blijven overigens zelfstandig actief binnen de markt.
Pricewise neemt Hoyhoy over van het Britse BGL Group

Pricewise neemt Hoyhoy over van het Britse BGL Group

Het noodlijdende Hoyhoy kan zijn activiteiten als vergelijker binnen de verzekeringsbranche voortzetten. Vergelijkingssite Pricewise heeft namelijk aangekondigd het bedrijf over te nemen van het Britse BGL Group. BGL besloot eerder in december de Nederlandse markt te verlaten en Hoyhoy van de hand te doen. Pricewise en Hoyhoy blijven zelfstandig opereren, maar men verwacht dat door de synergie de service kan worden verbeterd. Aan de onzekerheid van Hoyhoy, voorheen Verzekeringssite.nl, is nu dan ook een eind gekomen.

“Met het marktaandeel van Hoyhoy erbij kunnen we onze prijs- en kwaliteitsdruk op verzekeraars vergroten”, aldus Pricewise-directeur Niels Brölman tegenover Amweb. Het bedrijf zegt naar eigen zeggen marktleider te zijn op het gebied van het vergelijken van energiemaatschappijen en nummer twee te zijn op het gebied van verzekeringen. “Met de overname van de nummer 3 Hoyhoy versterken wij onze positie dus aanzienlijk”, zegt Brölman.

Luiaard en mammoet verdwijnen
Ondanks dat beide bedrijven wel zelfstandig actief blijven in de markt, gaan er toch een aantal zaken veranderen. Hoyhoy blijft weliswaar als merk bestaan vanwege de naamsbekendheid, maar de communicatiestrategie gaat op de schop. Dat betekent dat de Nederlandse consument afscheid moet nemen van de luiaard en mammoet. Beide reclamecampagnes zullen waarschijnlijk niet worden gemist. Tv-programma Radar reikte eerder in 2014 nog de Loden Leeuw uit aan het bedrijf voor de ‘meest irritante reclame’ met de luiaard.

Spannende tijd
De toekomst van Hoyhoy was afgelopen maanden onzeker. Mocht de vergelijker geen koper kunnen vinden, dan zouden de activiteiten namelijk worden stopgezet. BGL liet in december weten niet verder te willen met de Nederlandse vergelijkingssite omdat het rendement onvoldoende zou zijn. Het Britse bedrijf nam HoyHoy in 2012, toen nog bekend onder de naam Verzekeringssite.nl, over van oprichter Erik Hordijk.

Pricewise dat is opgericht in 2006 door Hans de Kok en Niels Brölman neemt Hoyhoy nu over van BGL Group. De vergelijkingssite richt zich op het vergelijken van prijzen en kwaliteit van energie, autoverzekeringen, zorgverzekeringen en telecomabonnementen. Het bedrijf is ook actief in België, Oostenrijk, Slovenië, Italië, Spanje, Tsjechië en Polen. In Nederland heeft Pricewise ruim 65 werknemers, daar komen waarschijnlijk nog eens 65 medewerkers van Hoyhoy bij. Er zijn vooralsnog geen berichtgevingen ontvangen van ontslagen door de overname.


Update 13:16 uur:
Volgens een recent bericht van Amweb werden de 70 medewerkers van Hoyhoy eind vorig jaar al ontslagen door toenmalig eigenaar BGL Group, voordat met de nieuwe aandeelhouder Pricewise een akkoord werd gesloten over een overname. Pricewise is daarom naarstig op zoek naar personeel: “We hadden graag mensen van Hoyhoy overgenomen”, zo meldt het vakblad voor de verzekeringsbranche.

Gepubliceerd op 3 februari 2016 om 9:33 uur. Geactualiseerd op 29 juni 2016 om 10:21 uur.