Reisverzekering via online reisbureau valt duur uit

Consumenten die op vakantie gaan en de reis via een online reisbureau boeken, doen er verstandig aan om niet daarbij direct een reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten.
Reisverzekering bij online reisbureau wordt duur betaald

Reisverzekering bij online reisbureau wordt duur betaald

Het blijkt dat consumenten die via het online reisbureau ook een reisverzekering afsluiten voor de vakantie via deze weg duurder uit zijn. Uit een onderzoek van een vergelijkingssite is gebleken dat de kosten tot wel vier keer zo hoog kunnen oplopen. Het is vaak voordeliger om zelf op zoek te gaan naar een verzekeraar om daar online een reisverzekering af te sluiten.

Reisverzekering via online reisbureau

Consumenten die een vakantie online boeken bij een touroperator krijgen bij de boeking de mogelijkheid voorgeschoteld om direct ook een reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. Het gaat dan om een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering die uitsluitend op de geboekte vakantie van toepassing zijn.

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering is in verhouding vaak veel duurder dan het afsluiten van een doorlopende variant. Een groot deel van de consumenten gaan wel vaker dan één keer jaar op vakantie als daar ook stedentrips en weekendjes weg bij worden gerekend. In een dergelijke situatie is het financieel gezien verstandiger om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen bij een verzekeraar.

De kortlopende annuleringsverzekering is vaak erg duur en in dat opzicht kan het aangeraden worden om een doorlopende reisverzekering inclusief een dekking voor annulering te nemen. Of een aanvullende dekking voor de annulering af te sluiten bij een doorlopende reisverzekering.

Voordelen doorlopende reisverzekering

Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering biedt meerdere voordelen en is al voordeliger als een gezin naast een vakantie bijvoorbeeld ook een weekend weg gaat of in de winter op wintersportvakantie gaat.

Er zijn altijd mensen die voor het gemak kiezen en niet nadenken over de nadelen bij het afsluiten van een kortlopende reis- en annuleringsverzekering bij het online boeken van een vakantie.

Wie echter besluit om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, kiest echter ook voor gemak. Voor iedere volgende vakantie of weekend weg hoeft er dan geen moment over nagedacht te worden om een reispolis af te sluiten. Bovendien is het veel voordeliger.

Zelf een verzekeraar kiezen

Bij meerdere online reisbureaus is het ook mogelijk om een doorlopende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, maar ook dan geldt dat de consument duurder uit zal zijn.

Het is altijd aan te raden om zelf op zoek te gaan naar een verzekeraar. Er wordt dan namelijk de gelegenheid geboden om de perfecte dekking te nemen en met de premie rekening te houden.

Tussen de verzekeraars zijn er meerdere verschillen te ontdekken ten opzichte van de basisdekking die bij een reisverzekering geboden wordt. Wie bijvoorbeeld jaarlijks op wintersport gaat of tijdens de vakanties gaat duiken, kan een reisverzekering nemen, waarbij deze sporten al in de basisverzekering zijn opgenomen. Er hoeft dan niet apart nog een dekking voor de wintersport of onderwatersport genomen te worden. Door zelf op onderzoek uit te gaan en niet voor de reisverzekering te kiezen, die op een presenteerblaadje wordt aangeboden, kan de consument geld besparen en de meest ideale dekking kiezen.

Gepubliceerd op 13 juni 2014 om 11:41 uur in de categorie reisverzekering. Geactualiseerd op 2 juli 2014 om 12:27 uur.