Schade autoverzekering wordt meest geclaimd door rijders in Honda

Er is een onderzoek uitgevoerd naar het aantal schadeclaims dat ingediend wordt op basis van de autoverzekering. Daaruit blijkt dat de rijders in een Honda verreweg de meeste claims indienen bij de verzekeraar.
Automobilisten met Honda claimen vaker schade op hun autoverzekering

Automobilisten met Honda claimen vaker schade op hun autoverzekering

De vergelijkingssite Independer heeft een onderzoek uitgevoerd, waarbij meer dan tachtigduizend polissen van autoverzekeringen met elkaar zijn vergeleken. Daaruit is onder meer naar voren gekomen, dat verzekerden die in een Honda rijden vaker schade claimen dan automobilisten, die in een auto van een ander merk rijden. Er is daarbij gekeken naar tien verzekeringsjaren en daar is een gemiddelde schadeclaim van automobilisten in een Honda uitgekomen van 2,3.

Door automobilisten die in een Smart rijden of in een Daewoo of Saab blijken in verhouding twee keer zo weinig schadeclaims in te dienen als er rekening wordt gehouden met een periode van tien verzekeringsjaren. In een periode van tien verzekeringsjaren wordt er door rijders in een Smart, Daewoo of Saab namelijk maar één maal schade geclaimd op grond van de autoverzekering.

De automobilisten die in een Kia of een Audi rijden komen wat betreft het gemiddelde aantal schadeclaims na de rijders in een Honda. In een periode van tien jaar van verzekering blijken de rijders in een Kia 2,1 keer schade te claimen en geldt voor de rijders in een Audi dat er 1,9 keer schade wordt geclaimd in een gelijke verzekeringsperiode.

Het onderzoek van Independer heeft zich ook gericht op de postcodegebieden, waar het meeste schade wordt geclaimd bij de autoverzekeraars. Dat bleek het postcodegebied in de regio Rotterdam te zijn en het minste aantal claims wordt ingediend in Smallingerland en Heerenveen.

Gepubliceerd op 12 december 2013 om 10:14 uur in de categorie autoverzekering.