De scholieren(ongevallen) verzekering: onzinverzekering nummer 8

Regelmatig sluiten scholen de ‘scholieren(ongevallen) verzekering’ af. Deze verzekering dekt schade door ongevallen, maar ook aan persoonlijke eigendommen. De verzekering is echter overbodig, omdat men de schade vaak kan claimen op andere verzekeringen.
Scholierenverzekering vaak overbodig

Scholierenverzekering vaak overbodig

Wat dekt de scholierenverzekering?
De scholierenverzekering wordt dikwijls afgesloten door scholen en dekt niet alleen schade door een ongeval, maar ook schade aan persoonlijke eigendommen van het kind, zoals fiets, mobiele telefoon en laptop. Ook andere risico’s zoals diefstal worden gedekt door deze verzekering. De verzekering dekt de schade tijdens schooltijd, activiteiten in schoolverband, stage en wanneer het kind van huis naar school fietst en omgekeerd.

Waarom overbodig?
Op zich is er niet mis met deze verzekering, maar je kunt de schade vaak claimen op de gezinsongevallenverzekering, zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of inboedelverzekering. Deze verzekeringen bieden 24 uur per dag, 7 dagen per week dekking, dus ook op school. Een scholieren(ongevallen) verzekering is dus overbodig. Via schoolgeld betaal je wel mee aan deze verzekering. Attendeer de school hier eens op! Hetzelfde geldt bij ongevallenverzekering voor verenigingen; het dekt weinig, maar je betaalt indirect wel mee.

Dit artikel is gebaseerd op een eerder onderzoek van de Consumentenbond naar ‘De top-10 Zinloze verzekeringen’ uit de Consumentengids van maart 2014.

Gepubliceerd op 28 mei 2014 om 15:20 uur.