Sluit reisverzekering af voor vertrek naar WK in Brazilië

De voetbalfans die binnenkort naar het WK in Brazilië gaan om de wedstrijden bij te wonen en het Nederlands elftal aan te moedigen, worden aangeraden om voor vertrek een reisverzekering af te sluiten.
Goed verzekerd op reis naar het WK in Brazilië met reisverzekering op maat

Goed verzekerd op reis naar het WK in Brazilië met reisverzekering op maat

Het is altijd belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan en dat geldt ook voor iedereen die binnenkort naar Brazilië reist om daar een van de voetbalwedstrijden bij te wonen. Met het afsluiten van een reisverzekering worden bepaalde risico’s afgedekt, zoals diefstal of verlies van bagage. Bij een reis naar het WK is het echter ook aan te raden om een keuze te maken voor aanvullende modules, zoals de module voor medische kosten.

Medische kosten tijdens WK in Brazilië

Iedereen die in Nederland woont, heeft een zorgverzekering. Het is echter niet zo dat de basisverzekering alle medische kosten zal vergoeden die tijdens het WK in Brazilië ontstaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook tijdens de trip in Brazilië is er altijd een kans op ziek worden aanwezig. De basisverzekering zal alleen een vergoeding kennen ter hoogte van de kosten, zoals deze in Nederland gelden.

Wie bijvoorbeeld in een privékliniek in Brazilië wordt opgenomen, kan direct met veel hogere kosten geconfronteerd worden dan op basis van de Nederlandse normen vergoed zou worden. Dat zou betekenen dat de reiziger zonder de module medische kosten zelf voor een deel van de kosten zou moeten opdraaien. Om dat te voorkomen, is het natuurlijk altijd verstandiger om een reisverzekering af te sluiten met de module medische kosten als aanvulling.

Overige aanvullende dekkingen

Er zijn uiteraard nog meer aanvullende dekkingen die gedurende de reis naar en tijdens het verblijf in Brazilië uitkomst kunnen bieden. Iedere verzekeraar biedt verschillende mogelijkheden ten aanzien van aanvullende dekkingen. Het is dan ook aan te bevelen om meerdere reisverzekeringen bij diverse verzekeraars naast elkaar te leggen en deze te vergelijken. Zo kan er ook meteen naar de hoogte van de premies worden gekeken. De premie van een reisverzekering kan doorgaans online worden uitgerekend, zodat meteen zichtbaar is wat de kosten zijn.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Wie dit jaar alleen op vakantie gaat naar Brazilië om het WK bij te wonen, is voordelig uit met een kortlopende reisverzekering. Aangezien het belangrijk is om tijdens iedere reis en vakantie goed verzekerd te zijn, wordt in andere situaties een doorlopende reisverzekering geadviseerd. Indien er naast de reis naar het WK in Brazilië later in het jaar bijvoorbeeld nog een vakantie, stedentrip of weekend weg op de planning staat, dan zal het voordeliger zijn om nu gelijk een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

De kosten vallen dan zeker lager uit in vergelijking met het steeds moeten afsluiten van een kortlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering kan het dan ook handig zijn om rekening te houden met het karakter van toekomstige vakanties en op basis daarvan aanvullende modules te selecteren. Vergeet niet om bij het afsluiten van een reisverzekering naar het WK in Brazilië voor de werelddekking te kiezen.

Gepubliceerd op 2 juni 2014 om 9:50 uur in de categorie reisverzekering. Geactualiseerd op 2 juli 2014 om 12:27 uur.