Speciale annuleringsverzekering voor astronauten

Verzekeringsmakelaar Aon heeft in samenwerking met ruimtevaartbedrijf Space Expedition Corporation (SCX) een verzekering voor astronauten gelanceerd. De verzekering bevat een speciale annuleringsverzekering met een ongevallendekking.
Aon lanceert speciale verzekering voor astronauten

Aon lanceert speciale verzekering voor astronauten

Aon Risk Solutions en Space Expedition Corporation (SCX) gaan een verzekeringspakket aanbieden voor toekomstige deelnemers aan commerciële ruimtevluchten. De verzekering richt zich uitsluitend op passagiers van vluchten met het ruimtevliegtuig Lynx van XCOR Aerospace. Het bevat een speciale annuleringsverzekering met een ongevallendekking erin.

Een gewone annuleringsverzekering zou gelet op de reiskosten enorm duur zijn. Deze speciale annuleringsverzekering is op maat samengesteld en is bij de vluchtprijs van 95.000 dollar inbegrepen. Toch verwachten Aon en onderliggende verzekeraars dat aankomende ruimtereizigers er alles aan zullen doen om hun geboekte ruimtevlucht door te laten gaan. De verzekering zal worden uitgekeerd wanneer een vlucht niet gemaakt kan worden door onvoorziene omstandigheden zoals ziekte, vulkaanaswolken of ongevallen.

Michiel Mol, CEO van SXC: “We zijn blij in Aon een solide partner te hebben gevonden, die onze toekomstige astronauten een eersteklas verzekering biedt. Hoe meer comfort we bieden, des te meer zij van de reis kunnen genieten.” Waarschijnlijk gaan de commerciële ruimtevluchten vanaf 2014 vanaf Curaçao dagelijks vliegen. Het raketvliegtuig Lynx van fabrikant XCOR Aerospace biedt ruimte aan 2 personen. De amateurastronauten kunnen vanaf meer dan 100 kilometer de aarde bekijken. Tot nu zijn er 200 vluchten verkocht.

Gepubliceerd op 12 december 2012 om 14:58 uur in de categorie annuleringsverzekering.