Tandartsverzekering niet erg populair onder consumenten

Bijna vijftig procent van de verzekerden is het komend jaar niet van plan om een tandartsverzekering af te sluiten als aanvullende zorgverzekering. Veel verzekerden twijfelen nog over wat ze volgend jaar gaan doen, de hoogte van de premie is namelijk in veel gevallen nog niet bekend.
Twee op de drie consumenten heeft een tandartsverzekering als aanvullende zorgverzekering

Twee op de drie consumenten heeft een tandartsverzekering als aanvullende zorgverzekering

In 2013 beschikt ongeveer twee op de drie consumenten met een zorgverzekering over een tandartsverzekering. Ongeveer de helft van de consumenten met een zorgverzekering voor 2014 niet van plan is om een tandartsverzekering als aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dat blijkt uit een peiling van ZorgWijzer.

Een tandartsverzekering kan uitkomst bieden als er zich calamiteiten voordoen, maar de verzekering is niet voor iedereen een echte noodzaak. Wie het gebit twee keer per jaar laat controleren bij de tandarts is met een gemiddeld bedrag daarvoor van 100 euro goedkoper uit dan in vergelijking met de premie die voor de tandartsverzekering moet worden opgebracht.

Er is ook nog een grote groep consumenten die nog aan het twijfelen is om voor 2014 wel of niet een tandartsverzekering af te sluiten. Dat geldt volgens de peiling voor twintig procent van de consumenten.

De groep die nog twijfelt over het afsluiten van een tandartsverzekering voor 2014 is onder meer in afwachting op de bekendmaking van de premie van de zorgverzekering voor 2014. Nog lang niet alle premies zijn namelijk bekend en wellicht dat een lagere premie voor de basisverzekering mensen er toe laat neigen om wel een tandartsverzekering af te sluiten.

De premie van de tandartsverzekering is afhankelijk van de dekking. Als er sprake is van een maximale vergoeding met bedragen tussen de 1.000 euro en 2.000 euro bedragen de premies voor de tandartsverzekering dit jaar tussen de 30 euro en 40 euro per maand. Bij een lagere maximale vergoeding is de premie uiteraard lager.

Gepubliceerd op 29 oktober 2013 om 11:17 uur in de categorie zorgverzekering.