Verzekeraars negeren mobiele surfers

Het verschijnsel smartphone is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, net als de tablet. De Nederlander gebruikt deze apparaten intensief om te internetten. Veel bedrijven springen daar actief op in, andere echter niet. Verzekeraars lijken tot de laatste groep te behoren.
Websites van verzekeraars zijn nog niet geschikt voor mobiele apparaten.

Websites van verzekeraars zijn nog niet geschikt voor mobiele apparaten.

Website Verzekeringvergelijk heeft een onderzoek gedaan naar de mate waarin verzekeraars aandacht besteden aan mobiel internetten. Websites moeten daarvoor geschikt zijn, anders kan de consument ze niet goed raadplegen. Bedrijven kunnen klanten binnenhalen door hier actief mee aan de slag te gaan.

Het Verbond van Verzekeraars heeft een Keurmerk Klantgericht Verzekeren ingericht. Hiermee krijgen verzekeringsmaatschappijen een stempel dat ze voldoen aan kwaliteitseisen, zoals het nakomen van beloftes en het verlenen van service. Voor een klant is het ook belangrijk om informatie te kunnen opvragen op het moment dat het hem uitkomt. Bijvoorbeeld op zijn smartphone of tablet.

Toch blijkt maar 24% (12 van de onderzochte 50) van de verzekeraars met keurmerk een website te hebben die geschikt is voor mobiele apparaten. De andere 38% heeft dat dus niet. Dit terwijl Google aangeeft dat de smartphone steeds belangrijker wordt in ons mediagebruik.

Gepubliceerd op 10 mei 2013 om 9:14 uur.