Verzekeraars schatten schade in Alphen op miljoenen

Volgens een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars loopt de schade in Alphen aan den Rijn tot in de miljoenen. Verzekeraars zijn momenteel nog druk bezig met het inventariseren van de schade aan inboedel, auto’s, panden, maar ook gevolgschade veroorzaakt door de omgevallen hijskranen.
Eerste schaderamingen door verzekeraars geschat op enkele miljoenen

Eerste schaderamingen door verzekeraars geschat op enkele miljoenen

Het Verbond van Verzekeraars heeft tegenover het ANP laten weten dat de schade veroorzaakt door de omgevallen hijskranen in Alphen aan de Rijn van afgelopen maandag, op zal lopen tot enkele miljoenen. Verzekeraars zijn op dit moment nog bezig met het inventariseren van de schade aan panden, inboedel, auto’s, maar ook de gevolgschade. De woordvoerder: “Dat gaat om ondernemers die bijvoorbeeld niet open kunnen omdat de panden beschadigd zijn. Maar ook bedrijven in de buurt die er nu nog veel langer dan voorzien last van hebben dat ze slecht bereikbaar zijn doordat de brug eruit ligt.”

Eerder liet het Verbond op de website van Amweb nog weten dat een inventarisatie van de schade nog lastig was, aangezien slachtoffers geen contact konden opnemen met hun verzekeraar doordat de betreffende polissen onder het puin lagen. “Maar inmiddels hebben de verzekeraars de adressen van de getroffen panden en kunnen ze ook zelf mensen benaderen”, aldus het Verbond. De Stichting Salvage inventariseert in Alphen aan den Rijn wie schade heeft geleden naar aanleiding van het ongeval met de hijskranen. Naast schade aan inboedel, panden en auto’s, wordt gekeken wie er aansprakelijk is voor het ongeval.

Gepubliceerd op 6 augustus 2015 om 10:33 uur.