Verzekeren bij Fairzekering – onze ervaringen

Eerder schreven wij al over de nieuwe autoverzekeraar Fairzekering. Wij hebben de nieuwe autoverzekering ook uitgetest. Hoe werkt de device en hoe veilig moet je rijden om recht te hebben op een teruggave van 35 procent van de betaalde maandpremie?
Testrijder test autoverzekering van Fairzekering

Testrijder test autoverzekering van Fairzekering

Nadat de autoverzekering is afgesloten moet er een device in de auto worden geplaatst. Deze stekker verstuurd informatie over het rijgedrag naar een database van de verzekeraar. Aan de hand van deze gegevens wordt beoordeeld in hoeverre je veilig rijdt naar de maatstaven van de verzekeraar. Op basis van vijf factoren word je beoordeeld. Het gaat om de volgende factoren:

  • Hard optrekken;
  • Hard remmen;
  • Overschrijding van de maximale snelheid;
  • Het tijdstip waarop wordt gereden;
  • Waar wordt er gereden? Binnen of buiten de bebouwde kom?

Bevindingen na één maand testen

Om iets te kunnen zeggen over de methodiek mogen wij een device proberen van de verzekeraar. Gedurende vier weken hebben we het systeem getest. In de eerste week is er goed gelet op de vijf factoren waar de eventuele teruggave van afhankelijk is. Dus voorzichtig optrekken en weer afremmen, en natuurlijk keurig aan alle snelheidslimieten gehouden. Na de eerste week werd bijna de maximale score gehaald, namelijk 95 punten op een schaal van 100 punten. Je moet boven de 70 blijven om recht te hebben op 35 procent korting. Onder de 70 zak je naar 10 procent korting. Scores van onder de 55 geven geen recht op korting in de betreffende maand.

In de tweede en de derde week hebben wij niet meer gelet op de factoren. Onze testchauffeur is een voorzichtige rijder, maar rijdt natuurlijk ook wel eens te snel en trekt soms net iets te fors op. In deze weken is de score gezakt, maar zat nog steeds op 90 punten.

In de vierde week heeft de testchauffeur geprobeerd om de normen te overtreden. Door de resultaten in de eerste drie weken is het niet meer gelukt om onder een score van 70 punten terecht te komen.

Kortom, om recht te hebben op de maximale teruggave hoef je niet overdreven voorzichtig te rijden. Eén test is natuurlijk niet representatief om een oordeel te kunnen geven, maar op basis van deze test zijn er wel voorzichtige conclusies te trekken.

Gepubliceerd op 10 september 2014 om 8:42 uur in de categorie autoverzekering.