Verkeersdekking

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering afsluit, kun je meestal kiezen wanneer je wel of niet een beroep op rechtsbijstand wilt doen. Bij de rechtsbijstandverzekering kun je een verkeersdekking afsluiten. Verkeersdekking via deze verzekering is vaak een stuk uitgebreider en goedkoper dan een aanvulling op jouw autoverzekering.

Bij deelname aan het verkeer is er altijd kans dat je schade oploopt en hierover ruzie kunt krijgen. Onder de rubriek verkeer vallen conflicten die je kunt oplopen in het verkeer. Dit is niet alleen met de auto, maar kan ook te voet zijn of met de fiets. Of als passagier in het openbaar vervoer. Ongeacht of je zelf wel of niet schuldig bent.

Kom je er niet uit wie er schuldig is? Dan biedt de verkeersdekking een goede uitkomst. Je kunt namelijk een beroep doen op de deskundigen van de rechtsbijstandverzekeraar. Zij kunnen bemiddelen bij conflicten. Ze zoeken samen met jou naar een oplossing, door het geven van advies of door jouw werk uit handen te nemen.

Verschillende rechtsbijstandverzekeraars bieden een dekking verkeer aan. Van plan een rechtsbijstandverzekering af te sluiten met een verkeersdekking? Maak dan alvorens het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering een online vergelijking. Door rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken weet je zeker dat je de goede keuze maakt.

Begrip over de rechtsbijstandverzekering omschreven in januari 2015. Laatst gewijzigd op 20 januari 2015.