Kortlopende annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering komt van pas wanneer je onverwachts niet op vakantie kunt, vertraging oploopt bij vertrek of wanneer je eerder terug naar huis moet. Allemaal zaken die natuurlijk erg vervelend zijn, maar gelukkig kun je je er voor verzekeren.

Niks is vervelender dan dat je onverwachts niet op vakantie kunt of korter dan vooraf gepland. Met een kortlopende reisverzekering kun je je verzekeren tegen: onverwachts niet op vakantie kunnen, vertraging op de heenreis en wanneer je tussentijds je vakantie moet afbreken. De kortlopende annuleringsverzekering sluit je voor één vakantie af. De verzekering stopt automatisch na jouw vakantie.

Na het boeken van de reis dien je binnen 7 dagen ook de kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer je deze verzekering na 7 dagen afsluit, is het raadzaam bij je tussenpersoon of reisverzekeraar te informeren of de annuleringsverzekering nog geldig is voor de reis. De premie van de kortlopende annuleringsverzekering is het percentage van de reissom. Je bent tijdens de vakantie verzekerd voor de doorgegeven reissom. Hoe hoger de reissom, hoe hoger de premie. Het kan bij een hoge reissom voordeliger zijn om een doorlopende annuleringsverzekering te kiezen.

Vaak is het ook mogelijk om de kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten in combinatie met de kortlopende reisverzekering. Bij een beperkt aantal verzekeraars is het tevens mogelijk de annuleringsverzekering af te sluiten zonder de reisverzekering. Met de kortlopende annuleringsverzekering vang je (een deel van) de kosten van jouw reisorganisatie of accommodatie op.

Begrip over de annuleringsverzekering omschreven in augustus 2014. Laatst gewijzigd op 5 augustus 2014.