Europadekking

Onder de Europadekking van de reisverzekering vallen een aantal landen. Maar welke landen vallen onder de Europadekking? De meeste reisverzekeraars gaan ruim om met het begrip Europadekking, toch zijn er ook een aantal niet-Europese landen die onder deze dekking vallen.

De Europadekking in een reisverzekering omvat meestal meer dan alleen de Europese landen. Ook niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee vallen eronder, zoals Marokko, Egypte, Tunesië en Turkije. Maar daarnaast vallen ook landen grenzend aan de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden meestal onder de Europadekking van een reisverzekering. Wanneer je een reisverzekering afsluit, dan zit daar meestal standaard een Europadekking bij. Voor de meeste vakantiegangers is dit meer dan voldoende.

Reisverzekeraars maken een onderscheid tussen Europa- en Werelddekking. Voor een reisverzekering met Werelddekking betaal je namelijk meer premie. Daarnaast moet je er rekening mee houden wanneer je een doorlopende reisverzekering met Europadekking hebt afgesloten en naar een land buiten het dekkingsgebied reist, bijvoorbeeld naar Thailand, dan ben je niet verzekerd. Het is daarom van belang dat je vooraf goed controleert of het land ook valt onder het dekkingsgebied van je reisverzekering.

Landen die vaak vallen onder de Europadekking:

Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië, Bulgarije, Canarische eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Malta, Moldavië, Monaco, Marokko, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Schotland, Servië / Montenegro, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland.

Begrip over de reisverzekering omschreven in mei 2013. Laatst gewijzigd op 17 maart 2015.