Repatriëring

Repatriëring is de terugkeer naar huis na een ongeval of ziekte. Een belangrijke dekking in de reisverzekering, maar waarvoor ben je precies verzekerd en hoe regel je repatriëring?

Iedere reisverzekering vergoedt repatriëring. Als je ziek wordt tijdens je vakantie, of je krijgt een ongeluk, wil je meestal graag naar huis. Alleen is terugreizen op de manier waarop je gekomen bent niet altijd mogelijk. Doordat repatriëring gedekt is zorgt de alarmcentrale van de reisverzekering er dan voor dat je veilig en verantwoord thuis komt. Of in een ziekenhuis in Nederland.

Het kan voor komen dat een verzekerden overlijd tijdens de vakantie. De reisverzekering regelt dan ook de terugkeer van de overledene. Krijg je een ongeval of word je ziek tijdens je vakantie? Neem dan altijd even contact op met de alarmcentrale van de reisverzekeraar. Zij kunnen je namelijk helpen met de terugkeer naar huis.

Ga je skiën, of een andere gevaarlijke sport beoefenen, check dan wel goed of die activiteit gedekt is op je reisverzekering. Je kunt dan bij de reisverzekering de dekking ‘wintersport’ of ‘gevaarlijke sporten’ afsluiten. Zonder deze dekking ben je namelijk niet verzekerd voor repatriëring.

Begrip over de reisverzekering omschreven in februari 2013. Laatst gewijzigd op 17 maart 2015.