Grijskenteken

Een grijs kenteken is niet echt grijs, maar gewoon geel, net als een normaal kenteken. Maar wat is het dan wel en hoe herken ik een grijs kenteken?

Het grijs kenteken kent gewoon een geel nummerbord net als iedere andere auto. Aan de eerste letter op het nummerbord herken je of het voertuig een grijs kenteken voert. Het begint namelijk altijd met een B of een V. Voornamelijk bestelauto’s en vrachtwagens maken in ons land gebruik van een dergelijk kenteken en dus rijden hoofdzakelijk ondernemers hiermee rond.

Een auto met grijs kenteken heeft als voordeel dat deze een korting krijgt op de motorrijtuigenbelasting. Daarnaast hoeft iemand ook geen BPM te betalen bij de aankoop van het voertuig. Wel is het iets lastiger om het voertuig te verzekeren, doe daarom altijd vooraf navraag bij de verzekeraar.

Eisen grijs kenteken

Een auto welke een grijs kenteken voert moet aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet onder andere de omvang van de laadruimte minimaal 2 meter lang zijn, dient het aantal zijruiten vermeld te worden en mogen er geen zitplaatsen zijn. Daarnaast gelden er nog specifieke eisen per model.

Begrip over de autoverzekering omschreven in december 2017. Laatst gewijzigd op 21 december 2017.