No-claim beschermer

Met een no-claim beschermer wordt de premie niet verhoogd als je schade claimt op je autoverzekering.

De no-claim beschermer geeft het recht één keer per jaar een schade te claimen, zonder premieverhoging na een schadeclaim. Het bonus-malus systeem van autoverzekeraars zorgt ervoor dat de premie lager wordt naarmate je langer schadevrij rijdt. Maar ook dat de premie omhoog gaat als je een schade claimt: je valt dan een aantal treden terug op de bonus-malus ladder. Met de no-claim beschermer kan men één keer per jaar een schade claimen, zonder dat de premie van de autoverzekering omhoog gaat

Sommige verzekeraars bieden een no-claimbeschermer aan. Daarmee bescherm je de korting die je met je schadevrije jaren hebt opgebouwd, waardoor je premie niet omhoog gaat bij schade.

Let op: de korting wordt beschermd, maar NIET de schadevrije jaren. Als je wilt overstappen naar een andere autoverzekering blijkt dat de schadevrije jaren wel degelijk zijn aangepast naar aanleiding van de schade. Je hebt dus alleen iets aan die no-claimbeschermer zolang je bij dezelfde verzekeraar blijft. De premie bij andere verzekeraars zal door de geclaimde schade zodanig hoger uitpakken dat het vaak geen zin heeft om over te stappen. 
Bij een inschaling 2e gezinsauto heeft bovenstaande vaak geen premie concequenties op de andere auto wat betreft korting.
 

Begrip over de autoverzekering omschreven in april 2013. Laatst gewijzigd op 10 juni 2021.