Autoverzekeringen van ASR

In 1997 is de ASR verzekeringsgroep ontstaan door een samenvoeging van Amersfoortse en Stad Rotterdam. De verzekeraar is in handen van de Nederlandse Staat en biedt naast verzekeringen ook hypotheken, spaarrekeningen, fondsen en andere financiële producten aan.
ASR

De ASR autoverzekering kan op ieder moment worden aangepast. Daarnaast biedt de verzekering een vaste schadecoach, deze coach begeleidt in de afhandeling van de schade. Ook blijft de no-claimkorting hetzelfde als er sprake is van schade, echter alleen wanneer je zelf niet schuldig bent. In 2014 beoordeelde de Consumentenbond de autoverzekeringen van ASR uiteenlopend van een 6,7 tot een 7,5. De autoverzekeringen van ASR zijn er met de gebruikelijke dekkingen.

ASR WA-autoverzekering
Met een WA-dekking is men verzekerd tegen de (wettelijke) aansprakelijkheid voor schades aan anderen en hun spullen die met de auto worden toegebracht. Let er wel op dat de verzekering niet uitkeert als er is gereden met alcohol op of als de bestuurder niet in het bezit is van een rijbewijs.

ASR WA + beperkt casco
De ASR autoverzekering met WA + beperkt casco verzekert de auto tegen schade aan anderen, maar ook voor schade aan de eigen auto. Zo dekt de verzekering bijvoorbeeld schade bij brand, storm, diefstal en een aanrijding met dieren.

ASR WA + volledig casco (all risk)
Wordt de auto beschadigd of wordt de auto gestolen? Dan vergoedt de ASR allrisk autoverzekering de schade aan de auto of de waarde van de auto. De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van de gebeurtenis.

ASR in het nieuws