Autoverzekeringen van Zelf

Zelf is een initiatief van Proteq en is onderdeel van SNS REAAL. Proteq kreeg de ruimte om nieuwe concepten uit te proberen, waarna Proteq ging experimenteren met online verzekeren.
Zelf

Verzekeraar Zelf staat vanaf het begin voor duidelijke voorwaarden, goede service en een scherpe premie. Inmiddels is de verzekeraar flink gegroeid en biedt Zelf verschillende verzekeringen aan als auto-, rechtsbijstand-, of reisverzekeringen. Voordelen van de Zelf autoverzekering is dat de verzekering dagelijks opzegbaar is en men een korting op de premie kan opbouwen. Eerder sloten al 65.000 mensen een Zelf autoverzekering af.

Zelf WA-autoverzekering
Eén van de drie dekkingsvarianten waar uit gekozen kan worden de WA-dekking. Deze dekking is wettelijke verplicht voor iedere autobezitter in Nederland. Met de Zelf WA-autoverzekering is men verzekerd tegen schade die met de auto wordt toegebracht aan een ander. Daarnaast vallen ook aangekoppelde aanhangwagens of caravans onder de WA-dekking. De WA-dekking wordt veelal gekozen voor auto’s ouder dan acht jaar.

Zelf WA + beperkt casco
De WA + beperkt casco autoverzekering biedt naast de WA-dekking ook een deel casco. Door dit casco gedeelte worden bepaalde schades aan de eigen auto vergoed door de verzekeraar. Het gaat hier veelal om schades door storm, natuurrampen, brand, explosies, kortsluiting in de auto of door een aanrijding met wild. Daarnaast is schade door diefstal, inbraak of joyriding ook verzekerd. Men bepaald zelf of de verzekering wordt afgesloten met een eigen risico. De keuze voor wel of geen eigen risico heeft invloed de premie.

Zelf WA + volledig casco (all risk)
Met de Zelf all risk autoverzekering is men ruim verzekerd. De verzekering biedt een WA-dekking met daar bovenop een volledig casco. Met dit casco gedeelte worden alle schades aan de eigen auto vergoed door de verzekeraar, ongeacht wie de schade heeft veroorzaakt. Ook voor de all risk verzekering geldt dat men kan kiezen voor wel of geen eigen risico. De WA + volledig casco autoverzekering wordt het meest gekozen voor auto’s jonger dan vier jaar.

Zelf in het nieuws