Premie autoverzekering Zelf stijgt

De premies voor de autoverzekering van Zelf gaan stijgen. Dat meldt de internetverzekeraar in een brief aan verzekerden. Zelf is niet de eerste verzekeraar waar de premies van de autoverzekering stijgen.
Internetverzekeraar Zelf verhoogd de premie van haar autoverzekering

Internetverzekeraar Zelf verhoogd de premie van haar autoverzekering

Zelf, onderdeel van Vivat, stelt haar klanten middels een brief op de hoogte van de prijswijziging. Vanaf 1 juni 2017 zullen de autoverzekeringen zo’n 6,6 procent in premie stijgen. Als reden voor de stijging noemt Zelf de stijgende schadelast.

“Het zal je niet ontgaan zijn dat de verzekeringsmarkt volop in beweging is. De afgelopen jaren kwamen er in de hele branche steeds meer schademeldingen binnen en ook de hoogte van de schadebedragen stijgt. Meer dan waarop de premies zijn berekend. Daarom moeten wij, net als veel andere verzekeraars, de premies verhogen. Dit geldt helaas ook voor jouw Zelf Autoverzekering.” verklaart de internetverzekeraar in haar brief.

Stilzwijgend verlengd

De nieuwe premie wordt automatisch doorgevoerd wanneer een klant van Zelf niets van zich laat horen, een stilzwijgende verlenging dus. In twee gevallen vorig jaar concludeerde Kifid nog dat er bij een premiestijging niet altijd stilzwijgend verlengd mag worden. Wanneer er sprake is van een premiewijziging van meer dan 10% is er volgens het klachteninstituut sprake van een nieuwe polis. Met een stijging van 6,6 procent zit Zelf in ieder geval onder die bovengrens.

Andere verzekeraars

Ook andere verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, hebben al gemeld haar premies op te gaan schroeven vanwege de stijgende schadelast. De Nederlandsche Bank concludeerde begin Maart ook dat de motorrijtuigverzekeringen nog net zo verlieslijdend zijn als in 2014. “Het is ook niet bekend of de premieverhogingen voldoende zijn om de stijging van de schadelast te compenseren” aldus de DNB.

Anderen lezen ook:

Gepubliceerd op 10 april 2017 om 9:00 uur in de categorie autoverzekering.