Zilveren Kruis

Zilveren Kruis is een onderdeel van de groep verzekeraars van Achmea. Al in 1949 werd Zilveren Kruis opgericht als non-profit ziektekostenverzekeraar voor particulieren. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland.
Zilveren Kruis

Met onder andere Agis, Avéro Achmea, FBTO en Interpolis behoort Zilveren Kruis tot de zorgverzekeraars van Achmea. Bij het Zilveren Kruis zijn ruim 2000 mensen werkzaam. De verzekeraar biedt vooral zorgverzekeringen voor particulieren en bedrijven, maar ook reisverzekeringen kunnen worden afgesloten. Het hoofdkantoor van Zilveren Kruis is gevestigd in Leiden.

Op het gebied van collectieve verzekeringen is Zilveren Kruis de grootste collectieve zorgverzekeraar van Nederland. Met ruim 2,5 miljoen verzekerden is Zilveren Kruis een grote speler op de verzekeringsmarkt te noemen. Elke Zilveren Kruis verzekering wordt aangeboden onder de naam Zilveren Kruis Achmea. Een groot deel van de Zilveren Kruis medewerkers is bijvoorbeeld ook werkzaam voor andere zorglabels van Achmea.

Zilveren Kruis in het nieuws