Is zonwering automatisch meeverzekerd op de inboedelverzekering?

Laatst heb ik zonwering laten plaatsen. Ik vraag me eigenlijk af of zonwering meeverzekerd is en of het onder de opstalverzekering of onder de inboedelverzekering valt. Hoe zit dat precies?

Alles wat je kunt optillen en verplaatsen valt volgens verzekeraars onder de inboedelverzekering. Zoals een tafel of een bank. Dit worden ‘roerende zaken’ genoemd. Zonwering is hier een twijfelgeval. Zonwering hangt aan de woning en de woning hoort bij de opstalverzekering, waardoor veel verzekerden denken dat zonwering daar ook bij hoort.

Er is dus een hoop onduidelijkheid over of zonwering, evenals de woning, onder de opstalverzekering valt. Om die onduidelijkheid weg te nemen, hebben verzekeraars afgesproken met elkaar dat zonwering onder de inboedelverzekering valt. Bij de meeste inboedelverzekeringen is het automatisch meeverzekerd. Wel wordt er soms maar tot een maximum bedrag uitgekeerd. En soms hanteren verzekeraars niet de nieuwwaarde, maar de dagwaarde. Weet je niet of de zonwering wordt vergoed door je inboedelverzekering, vraag het aan je verzekeraar.

Meer weten over inboedelverzekeringen? Bekijk de uitgebreide pagina waar je allerlei relevante informatie vindt.

Vraag over inboedelverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in december 2014. Laatst gewijzigd op 4 december 2014.