Kan ik ook korting krijgen op de premie voor de inboedelverzekering?

‘Ik heb mijn huis extra beveiligd tegen inbraak en vroeg me af of ik nu een korting kan krijgen op de inboedelverzekering?’
Sommige inboedelverzekeraars bieden korting op de inboedelverzekering wanneer je voldoet aan bepaalde veiligheidseisen.

Sommige inboedelverzekeraars bieden korting op de inboedelverzekering wanneer je voldoet aan bepaalde veiligheidseisen.

Ja, het is mogelijk om een korting op de premie te krijgen voor de inboedelverzekering als het huis op een goede manier is beveiligd. Er moet dan echter wel aan een aantal voorwaarden zijn voldaan. Zo kunnen sommige verzekeraars de eis stellen dat er een certificaat aanwezig moet zijn, waarbij een aantal keurmerken en certificaten standaard door de verzekeraar worden geaccepteerd.

De korting op de premie van de inboedelverzekering kan wel 20 procent bedragen, maar kan uiteraard per verzekeraar verschillen.

PKVW-certificaat Beveiligde Woning

Een van de meest bekende keurmerken is het certificaat Veilig Wonen, dat verstrekt wordt door een zogenoemd PKVW-bedrijf. De afkorting staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen. Een dergelijk bedrijf kan advies geven over het treffen van maatregelen die betrekking hebben op de beveiliging van de woning.

BORG-certificaat

Een ander certificaat dat door verzekeraars wordt geaccepteerd is het BORG-certificaat Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Erkende beveiligingsbedrijven mogen dit certificaat verstrekken en beoordelen de woning op de beveiligingsmaatregelen die zijn getroffen.

VEB Select

Ook een certificaat van een VEB Select beveiligingsbedrijf kan door de verzekeraar geaccepteerd worden. Na de uitvoering van de beveiligingsmaatregelen zal een dergelijk beveiligingsbedrijf een certificaat VEB kwaliteitsgarantie verstrekken.

Voorbeeld: beveiligingsmaatregelen

Om het Politie Keurmerk Veilig wonen te verkrijgen moet er in elk geval sprake zijn van gecertificeerd en goedgekeurd hang- en sluitwerk op de ramen, deuren en lichtkoepels die bereikbaar zijn. Bij de buitendeuren dient verlichting te hangen en op elke etage dienen rookmelders te worden aangebracht. Verder geldt als voorwaarde dat er zicht moet zijn vanuit de hal op de deur, zodat personen gezien kunnen worden.

Vraag over inboedelverzekering met betrekking tot premie beantwoord in oktober 2013. Laatst gewijzigd op 2 maart 2017.