Woonverzekering

Woonverzekering of woonhuisverzekering is een andere naam voor de opstalverzekering. Met een woonverzekering is men verzekerd tegen schade aan de opstal, aan het huis zelf of bijgebouwen of erfafscheiding.

Als eigenaar van een woning dien je jezelf te verzekeren tegen schade aan de woning zelf, om je zo tegen risico’s van eventuele schade te beschermen. Alles wat vast zit aan de woning, bijgebouw of erfafscheiding, valt onder de woonverzekering. Ook is het raadzaam jezelf te verzekeren tegen schade aan de inboedel, zoals meubelen of andere spullen. Bij financieel verlies als gevolg van een diefstal of brand, kan de schade dan worden geclaimd op de verzekering.

Kijk goed bij het afsluiten van een woonverzekering of woonhuisverzekering wat er wordt vergoed aan schade. Ben je verzekerd tegen inbraakschade, brandschade, waterschade, stormschade en bliksemschade? Verzekerd tegen een boom die omvalt? Welke soort schades zouden bij jou in de omgeving kunnen optreden? Woon je in een stad of op het platte land? Dit zijn allemaal factoren die mee kunnen spelen.

Begrip over de opstalverzekering omschreven in december 2014. Laatst gewijzigd op 1 december 2014.