Opstalverzekeringen van Allianz

Allianz Group, het moederbedrijf van Allianz, is een groot internationaal bedrijf met ruim 78 miljoen klanten wereldwijd. Verzekeraar Allianz is vanaf 2003 actief in Nederland en biedt een breed pakket aan verzekeringen.
Allianz

Met een marktaandeel van circa 2% is Allianz een erkende verzekeraar op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De verzekeringen worden uitsluitend afgesloten via onafhankelijke adviseurs. De verzekeraar biedt een breed pakket aan verzekeringsproducten, waaronder opstalverzekeringen.

Allianz opstalverzekering
De Allianz opstalverzekering verzekert voor schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm. Naast het woonhuis zijn ook bijbehorende gebouwen verzekerd zoals garages, schuren, bijgebouwen en terreinafscheidingen. De fundering van het huis kan apart worden meeverzekerd. Voor de opstalverzekering kan gekozen worden uit verschillende dekkingsvarianten.

Allianz Extra dekking
Bij de Allianz opstalverzekering met extra uitgebreide dekking is men verzekerd voor de belangrijkste oorzaken van schade aan het woonhuis. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand, storm, water of inbraak. Schades die zelf zijn veroorzaakt worden niet gedekt door de verzekering.

Allianz All risk dekking
Als huiseigenaren de woning completer willen verzekeren kiezen zij voor de Allianz opstalverzekering met all risk dekking. Deze verzekering verzekert voor vrijwel alle plotselinge en onvoorziene schades, ook schades die door een gezinslid worden veroorzaakt. Voor deze allrisk dekking geldt echter wel een eigen risico.

Allianz woonhuispakket
De Allianz opstalverzekering kan ook onderdeel uitmaken van een woonhuispakket. In dit pakket zitten de belangrijkste verzekeringen voor het woonhuis en komen alle verzekeringen overzichtelijk op één polis. Er kan onder andere gekozen worden voor een glasverzekering, inboedelverzekering of gezinsongevallenverzekering. Men bepaalt zelf welke verzekeringen er worden opgenomen in het pakket.