Opstalverzekeringen van ASR

In 1997 is de ASR verzekeringsgroep ontstaan na een overname van Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse door Stad Rotterdam. Indirect is de verzekeraar ASR in handen van de Nederlandse Staat.
ASR

Het bedrijf ASR is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste verzekeraars van Nederland. Het aanbod loopt uiteen van zakelijke en particuliere verzekeringen tot financiële producten als hypotheken en spaarrekeningen. De ASR opstalverzekering heeft een standaard uitgebreide dekking, maar kan ook worden aangevuld met keuzedekkingen die passen bij de persoonlijke situatie. Daarnaast biedt de verzekering een eigen schadecoach. Dit is een vast contactpersoon die begeleidt bij schadeafhandeling. De opstalverzekering van ASR kan dagelijks worden opgezegd met een opzegtermijn van een maand.

ASR Extra dekking
De ASR opstalverzekering met extra dekking vergoedt schade aan het woonhuis als gevolg van onder meer blikseminslag, storm, brand of inbraak. Ook roetschade wordt vergoed, bijvoorbeeld als er bij de buren brand heeft gewoed. Daarnaast biedt de ASR opstalverzekering garantie tegen onderverzekering en is de fundering van het huis standaard meeverzekerd. Een kantoor en praktijk aan huis vallen ook onder deze verzekering.

ASR All risk dekking
De All risk opstalverzekering van ASR biedt een complete dekking. Hierdoor is men niet alleen verzekerd voor onvoorziene schades, maar ook voor schades die zelf veroorzaakt zijn. Uitzonderingen daarbij zijn catastrofe-risico’s of glasschade. 

Eigen risico
Bij stormschade geldt altijd een standaard eigen risico van € 375,- per gebeurtenis. Bij schade door overige oorzaken kan er gekozen worden voor een eigen risico tot € 500,- per gebeurtenis. Dit eigen risico kan wel worden afgekocht door het verhogen van de maandelijkse premie.