Opstalverzekeringen van Delta Lloyd

Delta Lloyd staat in Nederland vooral bekend om het uitgebreide aanbod aan verzekeringen. Naast verzekeringen kunnen bij Delta Lloyd ook verschillende andere bancaire producten worden afgesloten.
Delta Lloyd

Verzekeraar Delta Lloyd biedt haar producten voornamelijk via tussenpersonen aan en richt zich daarbij op zowel particulieren als de zakelijke markt. Het aanbod van Delta Lloyd loopt uiteen van verzekeringen voor vervoersmiddelen en woonhuizen tot verzekeringen voor overlijdensrisico’s en ziektekosten. Op het gebied van wonen biedt Delta Lloyd verschillende opstalverzekeringen.

Delta Lloyd opstalverzekering
De Delta Lloyd opstalverzekering beschermt tegen onverwachte kosten aan een woonhuis. Daarnaast biedt de verzekeraar garantie tegen onderverzekering. Ook groeit de opstalverzekering met het huis mee als er bijvoorbeeld een deel wordt aangebouwd of als het huis in waarde stijgt. Bijgebouwen en tuinaanleg zijn standaard meeverzekerd. De opstalverzekering kan worden afgesloten met twee verschillende dekkingen.

Delta Lloyd Extra dekking
Met de extra uitgebreide dekking is het huis onder meer verzekerd tegen schade door storm, brand, blikseminslag, inbraak, vandalisme, ontploffingen en aanrijdingen. Het is mogelijk te verzekeren voor 10% extra vergoeding. Hiervoor betaalt men echter wel extra premie.

Delta Lloyd All risk dekking
Bij de woonhuisverzekering met all risk dekking is men bij Delta Lloyd verzekerd tegen vrijwel alle gebeurtenissen van buitenaf. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Zo vergoedt de verzekeraar niet bij slecht onderhoud en fouten aan de woning die tijdens de bouw zijn ontstaan. Ook schade door neerslag door openstaande ramen of deuren en schade door vocht of water (muren of vloeren) wordt niet vergoed door Delta Lloyd.

Eigen risico
Het eigen risico van de Delta Lloyd opstalverzekering kan men zelf bepalen. Daarbij geldt hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Tenzij er gebruik wordt gemaakt van de herstelservice van Delta Lloyd, dan wordt de helft van het eigen risico in rekening gebracht.