Opstalverzekeringen van Reaal

Reaal is onderdeel van de Nederlandse verzekeraar VIVAT verzekeringen. VIVAT heeft naast Reaal diverse merken zoals Route Mobiel en Zwitserleven. Het merk Reaal stamt al uit 1904 toen Reaal werd opgericht als sociaal vangnet voor arbeiders. Na diverse fusies met o.a. SNS bank opereren zij vanaf 2014 weer als zelfstandige.
Reaal

Bij Reaal Verzekeringen kan je terecht voor een breed assortiment aan levens- en schadeverzekeringen. Het verzekeringsaanbod van Reaal biedt je ook de mogelijkheid voor het afsluiten van een woonhuisverzekering, betere bekend als opstalverzekering.

Reaal Woonhuisverzekering

De woonhuisverzekering van Reaal vergoedt schade aan en verlies door je woning, maar ook de bijgebouwen op hetzelfde adres zoals een garage of schuur zijn standaard meeverzekerd. Net als het glas van je woning. De opstalverzekering van Reaal biedt een garantie tegen onderverzekering. Hiervoor hoeft geen herbouwwaardemeter ingevuld te worden.

Eigen risico

Afhankelijk van het aantal schades in de afgelopen 2 jaar wordt het eigen risico bepaald. Bij geen of een enkele schade is een eigen risico niet verplicht, maar om de maandelijkse premie omlaag te brengen kan er gekozen worden voor een vrijwillige eigen risico van € 150, € 250 of € 500. Bij 2 schades geldt er standaard een eigen risico van minimaal € 150. Wanneer er 3 schades in de voorgaande 2 jaren zijn geweest aan de woning, kan de woonhuisverzekering van Reaal niet worden afgesloten.

Voor stormschade hanteert Reaal een eigen risico van € 300. Deze komt bovenop een een standaard of vrijwillig eigen risico.

Garage opstalverzekering

Wanneer je in het bezit bent van een garage die op een ander adres staat dan jouw oning kan je deze op dezelfde manier verzekeren door het afsluiten van een Garage Opstalverzekering. Deze verzekering kent standaard een eigen risico van € 150.