Beëindigingskosten

Het opzeggen van de verzekering gaat hedendaags heel eenvoudig, maar er zijn in sommige gevallen wel kosten aan verbonden. Deze kosten noemt men 'beëindigingskosten', wij leggen het begrip aan je uit.

Bij het opzeggen van een verzekering, moet je er rekening mee houden dat er beëindigingskosten in rekening gebracht kunnen worden. Deze administratieve kosten worden dan verrekend met de premie die aan jou wordt terugbetaald door de verzekeraar. De hoogte van de kosten kunnen per verzekeraar verschillen.

Het maakt niet uit vanwege welke reden een verzekering wordt opgezegd, de verzekeraar hanteert kosten voor het beëindigen van de verzekering. In de polisvoorwaarden is te zien of de kosten worden berekend. Soms wordt de term ‘royementskosten’ gebruikt.

Doorgaans is dit niet een hoog bedrag, maar toch kan het nog hoger uitvallen dan je waarschijnlijk denkt. Je denkt misschien door over te stappen te kunnen besparen en op lange termijn zal dit ook zeker het geval zijn, maar toch kun je te maken krijgen met onverwachte kosten.

Begrip omschreven in januari 2015. Laatst gewijzigd op 19 januari 2015.