Storm

Storm is verzekeringstechnisch gezien een windsnelheid van minstens 14 meter per seconde (windkracht 7). Bij schade aan je huis, inboedel of auto door storm is het goed om te weten wat je kunt verwachten van de verzekeraar.

Schade door storm wordt bij veel opstalverzekeringen pas vergoed bij een windkracht hoger dan 7. De verzekeraar beschouwt het dan pas als storm. Het KNMI bepaalt de windkracht. Wanneer het stormt en het KNMI meet geen windkracht 7 of hoger, dan kan schade bij huizen in de omgeving als bewijs dienen.

Schade aan inboedel en opstal
Woningschade kun je verhalen op de opstalverzekering. Schade aan bijvoorbeeld tuinstoelen op de inboedelverzekering. Inboedelverzekeraars vergoeden vaak niet alles. Raadzaam is dus spullen uit de tuin te halen wanneer het stormt. Mocht je daarnaast twijfelen of je iets moet claimen op de opstalverzekering of de inboedelverzekering, bekijk dan de polisvoorwaarden. Daarin staat precies aangegeven wat wel en niet vergoed wordt. Mocht je er dan nog niet uitkomen dan kun je altijd contact opnemen met de verzekeraar.

Stormschade autoverzekering
Ook kun je schade krijgen aan je auto doordat er bijvoorbeeld takken op zijn gevallen. Bij WA-autoverzekeringen wordt deze schade meestal niet vergoed, bij WA-plus autoverzekeringen en allrisk autoverzekeringen is er wel een vergoeding voor stormschade. Vaak heeft claimen van stormschade geen invloed op de schadevrije jaren, maar vraag dit voor de zekerheid na bij de autoverzekeraar.

Bijna alle verzekeraars vergoeden schade door storm, maar vaak moet je wel zelf bijbetalen. Lees dus goed je polisvoorwaarden na om te zien wat er vergoed wordt en wat niet.

Begrip omschreven in oktober 2014. Laatst gewijzigd op 21 april 2015.