1,4 miljoen verzekerden gaan overstappen naar een andere zorgverzekeraar

TNS Nipo heeft in opdracht van Independer onderzocht hoeveel verzekerden er vermoedelijk gaan wisselen van zorgverzekeraar per 2014. Maar liefst 11,6% van de verzekerden heeft het voornemen om over te stappen.
Opnieuw stijging aantal overstappers zorgverzekeraar

Opnieuw stijging aantal overstappers zorgverzekeraar

Door de kredietcrisis zijn consumenten nog prijsbewuster geworden. Besparen op de zorgverzekering kan op jaarbasis tientallen euro’s opleveren. In het laatste kwartaal van 2012 had 8,7% van de verzekerden het voornemen om van zorgverzekeraar te wisselen.

Vooral verzekerden in de leeftijd tussen 25 en 44 jaar hebben de intentie om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. In deze leeftijdsgroep wil bijna 17% van de verzekerden switchen. Ook de groep 65-plussers blijkt interesse te hebben voor een goedkopere zorgverzekering. Bijna 6% van deze groep wil overstappen. Dat is een sterke stijging ten opzichte van vorig jaar. Het percentage bedroeg toen bijna 1%.

De Nederlanders die niet over gaan stappen geven als belangrijkste reden aan dat ze tevreden zijn met de huidige zorgverzekering en zorgverzekeraar.

Per 1 januari 2013 zijn 1,2 miljoen verzekerden geswitcht. Op basis van bovenstaande gegevens wordt er vanuit het onderzoek verwacht dat er dit jaar 1,4 miljoen Nederlanders gaan overstappen. In de praktijk blijkt dat slechts een deel van de mensen die de intentie hebben het ook werkelijk omzet in daden.

Op dit moment hebben zes verzekeraars de premie voor 2014 bekend gemaakt. De goedkoopste verzekering wordt nu nog geboden door DSW met een premie van €95 per maand. DSW heeft de premie verlaagd met €7,50 per maand ten opzichte van de premie van verzekeringsjaar 2013. Naar verwachting zal de premie gemiddeld met 7% verlaagd worden in 2014. Het eigen risico gaat met €10 omhoog.

Gepubliceerd op 23 oktober 2013 om 9:38 uur in de categorie zorgverzekering.