5 feitjes over de autoverzekering

Autoverzekeringen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Om wat orde in de chaos te scheppen zetten we 5 feiten over de autoverzekering op een rij!
Vergelijken loont! Hieronder 5 feitjes voor autoverzekeringen.

Vergelijken loont! Hieronder 5 feitjes voor autoverzekeringen.

1. Een WA-verzekering is verplicht

Iedere bezitter van een auto in Nederland is verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Doe je dit niet, dan ontvang je een flinke boete van de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

2. Premie van een autoverzekering verschilt per gebied

In sommige gebieden zoals grote steden is het risico hoger en daarom kan de premie van een autoverzekering soms verschillen.

3. Een autoverzekeraar hoeft je niet te accepteren

Autoverzekeraars kennen geen acceptatieplicht. Als zij jou een te groot risico vinden, bijvoorbeeld vanwege het aantal (grote) schades, dan mogen zij jou gewoon weigeren als klant.

4. De premie voor jongeren en ouderen ligt hoger

Leeftijd speelt inderdaad vaak een rol bij autoverzekeringen. Jongeren en ouderen vallen in een zogenaamde risicocategorie.

5. Jongeren betalen naast meer premie ook een hoger eigen risico

Omdat jongeren tot 24 jaar minder rijervaring hebben hanteren verzekeraars inderdaad vaak een hoger eigen risico dan bij iemand die ouder is.

Hoe zit het met jouw autoverzekering? Vergelijken loont en kan je zomaar geld besparen! Klinkt goed toch? Op Verzekeringen.com vindt je de beste deals!

Gepubliceerd op 3 oktober 2017 om 9:00 uur in de categorie autoverzekering.