Aantal ongelukken tijdens wintersportvakantie neemt toe

Het aantal wintersporters dat tussen december 2016 en half april 2017 in nood kwam is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt Eurocross Assistance op basis van meldingen die binnen kwamen op hun alarmcentrale.
Volgens Eurocross is het aantal wintersporters in nood flink gestegen

Volgens Eurocross is het aantal wintersporters in nood flink gestegen

In totaal ontving de alarmcentrale van Eurocross Assistance ruim 1400 meldingen van wintersporters in nood tijdens deze periode. Vorig jaar waren dit nog maar zo’n 1300 meldingen. De stijging is volgens de Nederlandse Ski Vereniging met name te wijten aan de grote toename van het aantal wintersporters in combinatie met de slechte kwaliteit van de sneeuw. De meeste meldingen kwamen uit Oostenrijk, gevolgd door Frankrijk en Italië.

Soorten letselschade

Beenbreuken staan ook dit jaar weer bovenaan als het meest voorkomend letsel, daarna komen de kniebandblessures. “Er komen bij ons ook steeds meer meldingen binnen van een nierscheur of bekkenbreuk, heftiger dan een beenbreuk. Het risico op dergelijk ernstiger letsel bleek groter dit jaar, mede doordat de sneeuw niet optimaal was.” aldus Nicole Bootsma, arts bij Eurocross.

Reisverzekering inclusief wintersportdekking

Ons advies is om te allen tijde goed voorbereid op reis te gaan. De toename van het aantal ski-ongevallen benadrukt het belang van een goede reisverzekering met wintersportdekking. Een gewone zorgverzekering biedt vaak geen dekking voor bijvoorbeeld een gipsvlucht of bepaalde medische kosten in het buitenland. Voor het afsluiten van een reisverzekering met wintersportdekking adviseren wij je om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Niet iedere verzekeraar biedt dezelfde dekking.

Aansprakelijkheidsverzekering

Veroorzaak je een ongeluk op de piste? Dan ben jij aansprakelijk voor de schade die wordt geleden. Het is dan ook fijn als je kan terugvallen op een aansprakelijkheidsverzekering zodat jij niet hoeft op te draaien voor alle gemaakte kosten. Meer weten over wat een aansprakelijkheidsverzekering allemaal dekt? Bekijk, vergelijk en sluit direct de aansprakelijkheidsverzekering af die bij jou past.

Gepubliceerd op 26 april 2017 om 10:00 uur in de categorie reisverzekering.