AEGON beste Europese verzekeraar bij inzet social media

Voor het eerst is er Europees onderzoek gedaan naar de inzet van social media binnen de verzekeringsbranche. Daaruit blijkt dat het Nederlandse Aegon de hoogste score heeft bereikt bij de inzet van social media. ITDS Business Consultants heeft 15 leidende Europese verzekeraars onderzocht.
AEGON consistent actief op social media

AEGON consistent actief op social media

Verzekeraar Aegon was in 2014-2015 het meest actief op social media van de 15 leidende verzekeraars uit 9 landen. Het Nederlandse AEGON bereikte de hoogste score in de onafhankelijke Social Media Insurance Monitor van ITDS Business Consultants. Het bedrijf deed voor het eerst Europees onderzoek naar de inzet van social media binnen de verzekeringsbranche. Aegon werd in de top 3 gevolgd door de Spaanse verzekeraar Mapfre en het Franse AXA. Het ging tijdens het onderzoek niet zozeer om de activiteit op social media, maar ook om de consistente activiteit.

Aegon heeft de eerste plek vooral te danken aan de consistente activiteit op social media. Eerder dit jaar werd de verzekeraar ook onder 81 Nederlandse verzekeraars al eerste. Het Spaanse Mapfre wist zich tijdens het onderzoek door ITDS vooral te onderscheiden door de hoeveelheid berichten die maandelijks werden geplaatst op de verschillende sociale kanalen. Verzekeraar AXA was vooral onderscheid door haar grote fanbase.

ITDS-directeur Arjen de Boer: “Uit het onderzoek blijkt dat de Europese verzekeringswereld over alle grenzen heen te maken heeft met nieuwe technologieën, nieuwe spelers en vooral met een veranderende consument. Die zorgen voor dreiging van buitenaf terwijl een professionele aanpak van Social Media door verzekeraars nog structureel ontbreekt. Om de klanten te kunnen behouden is de stap naar Social Business pure noodzaak.”

De resultaten en analyses van de Social Media Insurance Monitor zijn gepubliceerd in de Europese editie van het SoMe magazine, dat vrijdag is gepresenteerd op het European Insurance Forum in Dublin.

Gepubliceerd op 18 mei 2015 om 11:39 uur.