Aldi voorlopig geen plannen voor aanbieden van verzekeringen

Discountsupermarkt Aldi zegt op dit moment nog geen plannen te hebben voor het aanbieden van verzekeringen. Er werd gespeculeerd dat Aldi autoverzekeringen zou gaan verkopen in samenwerking met verzekeraar Allianz.
Sluiten we straks een autoverzekering af bij Aldi?

Sluiten we straks een autoverzekering af bij Aldi?

Voorlopig lijkt het er op dat Aldi zich nog niet gaat begeven op de verzekeringsmarkt. Aldi liet in een interview weten ‘in dit stadium’ nog geen interesse te hebben in de verkoop van verzekeringen. Volgens de Sydney Morning Harald zou de discountsupermarkt mogelijkheden bekijken voor de verkoop van verzekeringen en dan in het bijzonder autoverzekeringen, in samenwerking met verzekeraar Allianz. Toch blijft het voorlopig bij suggesties en volgt Aldi het voorbeeld van de Australische supermarktketens Woolworths en Coles nog niet.

Beide supermarkten verkopen net als Aldi white label producten. Maar hebben hier sinds enige tijd verzekeringen aan toegevoegd. Coles heeft inmiddels meer dan 400.000 polissen voor onder andere leven en auto verkocht. Ook Woolworths verkoopt diverse verzekeringen, waaronder autoverzekeringen, reisverzekeringen en levensverzekeringen. Volgens analisten zou het dan ook geen verbazing zijn wanneer Aldi ook verzekeringen gaat verkopen. In Duitsland biedt Aldi bijvoorbeeld wel al andere ‘producten’ aan, zoals reizen onder de naam ‘Aldi Reisen’.

TS Lim, van de Australische beursmakelaar Bell Potter, gaf aan dat supermarkten zoals Aldi zouden moeten gaan voor generieke producten die “mensen kopen als kauwgom”, zoals een huisdierverzekering, in plaats van ingewikkelde financiële producten zoals hypotheken of levensverzekeringen. Voorlopig blijft het nog bij speculaties en kunnen we nog niet terecht bij de Aldi voor een autoverzekering of reisverzekering.

Gepubliceerd op 16 maart 2015 om 12:41 uur.