Allianz

Allianz Nederland valt onder de Allianz Group, een van oorsprong Duitse verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar richt zich in Nederland met een uitgebreid pakket aan verzekeringen zowel op de particuliere- alsook de zakelijke markt.
Allianz

Verzekeraar Allianz is ontstaan uit een fusie tussen Royal Nederland en de Zwolsche Algemeene. Vanaf 2003 is Allianz Nederland actief en biedt met name schadeverzekeringen, levensverzekeringen en vermogensbeheer. Allianz Nederland is een onderdeel van Allianz Group, één van de grootste financiële instellingen ter wereld met ruim 75 miljoen klanten in 70 landen.

Met een marktaandeel van circa 2% is het bedrijf een erkende verzekeraar op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Verzekeringen kunnen uitsluitend worden afgesloten via een onafhankelijke adviseur. Het nieuwste onderdeel van Allianz is de internetverzekeraar Allsecur. Sinds maart 2008 is Allsecur in Nederland actief met de verkoop van autoverzekeringen. Het hoofdkantoor van Allianz is gevestigd in Rotterdam.

Verzekeringsaanbod van Allianz

Allianz in het nieuws