Allianz en Yarden bieden gezamenlijke verzekeringsoplossing

Verzekeraars Allianz en Yarden hebben samen een nieuwe verzekeringsoplossing gelanceerd. Een verzekeringspakket rondom overlijden, welke bestaat uit een overlijdensrisicoverzekering (ORV) en een uitvaartverzekering. Het pakket heeft als doel Nederlanders bewust te maken van mogelijke risico’s na het overlijden van hun partner.
Verzekeraars bieden inzicht in de financiële situatie na overlijden

Verzekeraars bieden inzicht in de financiële situatie na overlijden

Veel Nederlanders gaan na het overlijden van zijn of haar partner er financieel aanzienlijk op achteruit. Onderzoek van PanelWizard heeft aangetoond dat 30 procent van de mensen in de financiële problemen komt en meer dan een derde (37,5%) moet zijn leefstijl drastisch wijzigen om rond te kunnen komen. De verzekeraars Allianz en Yarden hebben daarom een nieuwe verzekering ontwikkeld, bestaande uit een overlijdensrisicoverzekering (ORV) en een uitvaartverzekering. Hiermee willen beide verzekeraars de mogelijk risico’s bij het overlijden van een partner beter inzichtelijk maken.

Met de nieuwe website Weetwatjeachterlaat.nl laten de verzekeraars zien waar mensen mee worden geconfronteerd na het overlijden van zijn of haar partner. Op de website kunnen mensen ook een financiële check doen om er achter te komen hoe de eigen situatie is. Ook wordt duidelijk in hoeverre mensen financieel zijn voorbereid op het wegvallen van de partner. Naast het financieel inzichtelijk maken van de gevolgen, willen Yarden en Allianz met de website duidelijk maken waar mensen al goed voor zijn verzekerd en welke risico’s men nog niet heeft afgedekt. Het nieuwe verzekeringspakket moet voorkomen dat mensen na een groot verlies er ook nog eens financiële zorgen bij krijgen.

Gepubliceerd op 3 juni 2016 om 12:03 uur in de categorie uitvaartverzekering. Geactualiseerd op 16 november 2016 om 11:31 uur.