Autoverzekeringen vergelijken via Google in Frankrijk

Eerder konden Engelse consumenten al gebruik maken van een vergelijkingstool van Google voor autoverzekeringen. De zoekgigant heeft nu ook in Frankrijk een soortgelijke tool geïntroduceerd. Consumenten kunnen premievergelijkingen bekijken en polissen sluiten.
Autoverzekeringen vergelijken en sluiten via Google

Autoverzekeringen vergelijken en sluiten via Google

Franse consumenten kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de vergelijkingstool van Google voor autoverzekeringen. Voorlopig gaat het nog om een pilot en wil de zoekgigant ervaring opdoen met het vergelijken en sluiten van uitsluitend autoverzekeringen. Eerder werd in Engeland al een vergelijkingsmodule toegevoegd aan het aanbod. Het is nog de vraag wanneer Google ook in Nederland start met een vergelijkingstool voor verzekeringen.

In Frankrijk kunnen potentiële klanten polissen sluiten bij zeven verzekeraars: 4assur, AllSecur (Allianz), Acomme Assure, Aloa Assurances (Covéa), Active Assurances en SOS Malus. Ook andere Franse verzekeraars en intermediairs kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan de vergelijkingen. Op termijn zou Google plannen hebben om ook voor andere producten een vergelijkingstool te lanceren. De vergelijkingssites zijn mogelijk gemaakt door de overname van BeatThatQuote.com in 2011 voor 44 miljoen euro.

Gepubliceerd op 7 augustus 2013 om 12:08 uur in de categorie autoverzekering.