Centraal Beheer klanten kunnen verzekeraar ‘appen’

Verzekeraar Centraal Beheer heeft een eigen messagingsdienst gelanceerd binnen de al bestaande Centraal Beheer app. Dat betekent dat klanten nu via de app ook direct kunnen communiceren met de verzekeraar. Centraal Beheer speelt hiermee handig in op de digitale wensen van de klant.
Even 'appen' met Centraal Beheer gelanceerd

Even 'appen' met Centraal Beheer gelanceerd

Centraal Beheer biedt klanten nu ook de mogelijkheid om de verzekeraar te ‘appen’. Via een eigen Whatsapp-achtige service in de Centraal Beheer app kunnen klanten vragen stellen over hun dekking van bijvoorbeeld de autoverzekering, maar ook in geval van schade. De verzekeraar heeft bewust gekozen voor een eigen messagingsdienst in de al bestaande Centraal Beheer app. Klanten kunnen op die manier vertrouwd, persoonlijk en eenvoudig vragen stellen. Bijkomend voordeel van ‘Even appen’ is dat alle communicatie met de verzekeraar en bijbehorende persoonlijke gegevens zich op één centrale plek bevinden.

Projectleider Michiel Maathuis: “Al meer dan 100 jaar hebben onze klanten direct persoonlijk contact met Centraal Beheer. In een tijd waarin alles steeds sneller lijkt te gaan, willen we klanten zelf de keuze geven hoe ze met Centraal Beheer willen communiceren. Klanten kunnen nu naast Even Apeldoorn bellen, mailen, Facebooken en twitteren dus ook Even Apeldoorn appen.”

'Even appen' laagdrempeliger

Als eerste verzekeraar in Nederland heeft Centraal Beheer een eigen messagingsdienst vanuit haar app. Met de app wil de verzekeraar haar servicestrategie verder optimaliseren. ‘Even appen’ zorgt er voor dat klanten altijd, en op de manier die de klanten zelf wensen, in contact kunnen komen met Centraal Beheer. In sommige gevallen kan bellen of mailen toch een drempel zijn om direct te kunnen communiceren bij vragen. De verzekeraar liet weten de Centraal Beheer app in de toekomst verder te willen uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Nu kunnen klanten via de app al hun gegevens inzien, schade melden en gebruik maken van pechhulp.

Gepubliceerd op 20 mei 2015 om 16:31 uur.