Claims autoverzekering komen het vaakst van Mitsubishi-rijders

Automobilisten die een Mitsubishi in het bezit hebben en Rotterdammers, blijken vaker schade te veroorzaken in het verkeer. Dat heeft uiteraard ook betrekking op het aantal claims dat ingediend wordt via de autoverzekering.
Rijders in een Mitsubishi en Rotterdammers zijn de grootste brokkenmakers

Rijders in een Mitsubishi en Rotterdammers zijn de grootste brokkenmakers

In het verleden zijn er verschillende onderzoeken geweest naar schade in het verkeer en het gevolg daarvan voor het aantal claims dat via de autoverzekering werd ingediend. Destijds is al gebleken dat de premie die voor een WA-autoverzekering betaald moet worden in Rotterdam als hoogste uit de bus kwam. In het onderzoek dat onlangs is uitgevoerd, werd ook gekeken naar het automerk dat het vaakst met autoschade te maken heeft. Daaruit kwam bij Independer naar voren dat het de Mitsubishi-rijders zijn die als bestuurder vaakst autoschade hebben.

Grootste brokkenmakers

Uit de analyse die betrekking heeft op het jaar 2014 zijn de grootste brokkenmakers de automobilisten die in een Mitsubishi rijden met een percentage autoschades van 6,7 procent. Overigens zijn ook de bestuurders die in een Volkswagen of in een Alfa Romeo rijden vaker brokkenmakers in het verkeer. De automobilisten die aan het verkeer deelnemen in een Daihatsu blijken het minst vaak schade te berokkenen.

Als de percentages tegen elkaar worden afgezet, dan blijkt dat Daihatsu-rijders 66 procent minder vaak schade hebben dan bestuurders van een Mitsubishi. Ook de rijders in een Smart of in een Mini doen het goed met betrekking tot het weinig veroorzaken van autoschade in het verkeer.

Meeste autoschades in Rotterdam

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de meeste autoschades in Rotterdam veroorzaakt worden. In 2014 is er in Rotterdam sprake van 9 op 100 automobilisten die schade hebben veroorzaakt. In vergelijking met bijvoorbeeld een plaats als Apeldoorn is dat ruim 90 procent meer. In Apeldoorn zijn er nog geen 5 op 100 automobilisten die in het verkeer schade hebben veroorzaakt.

Opvallend is overigens dat in de provincie Zeeland de meeste ruitschades geclaimd werden via de autoverzekering. Qua automerk geldt dat de bestuurder van een BMW het vaakst slachtoffer is van ruitschade. Dit merk wordt gevolgd door Audi en Mini. In Zeeland wordt ruitschade het vaakst geclaimd via de autoverzekering. In 2014 hebben 12 op de 100 bestuurders met een autoverzekering de ruitschade geclaimd en dat is 90 procent meer in vergelijking met de claims van ruitschade in de provincie Zuid-Holland. In het algemeen wordt er in Zeeland het minst vaak autoschade veroorzaakt.

Premie autoverzekering

In Rotterdam is de premie van de autoverzekering op basis van wettelijke aansprakelijkheid het hoogst, maar wat zijn eigenlijk de factoren die de hoogte bepalen? De regio waarin de eigenaar van de auto woont, heeft invloed op de hoogte van de premie. Dat komt doordat de kans op schade in het verkeer in bepaalde regio’s in het land hoger is. In Rotterdam is het doorgaans drukker op de weg in vergelijking met een dorp in het noorden van Nederland. Andere factoren die de hoogte bepalen zijn het gewicht van de auto en de leeftijd van de bestuurder. Daarnaast kan uiteraard een korting verkregen worden bij schadevrij rijden.

Gepubliceerd op 6 februari 2015 om 9:33 uur in de categorie autoverzekering.