Consument kan tot 40% besparen op autoverzekering

Uit onderzoek van Allsecur blijkt dat consumenten voor 30 tot 40% kunnen besparen op hun autoverzekering. Ook de NMa bevestigt dat het switchen tussen autoverzekeringen al gauw meer dan 300 euro per jaar kan besparen.
Nederlander laat honderden euro's per jaar liggen door verzekeraars niet te vergelijken

Nederlander laat honderden euro's per jaar liggen door verzekeraars niet te vergelijken

Afgelopen jaren zijn de premies van autoverzekeringen sterk gestegen en zijn er grote verschillen per verzekeraar. Toch blijft ruim 80% van de Nederlanders bij de oude, vertrouwde verzekering. Terwijl consumenten wel 30 tot 40% kunnen besparen wanneer zij overstappen naar een andere verzekeraar. Dit blijkt uit recent onderzoek door Allsecur.

Mogelijk komt dit volgens de NMa doordat de gemiddelde Nederlander maar weinig interesse heeft in financiële producten. Toch zouden consumenten vele euro’s per jaar kunnen besparen wanneer zij hun autoverzekering per verzekeraar vergelijken. Johan Van de Neste, marketingmanager Allsecur autoverzekeringen, verbaast zich over de cijfers van de NMa dat slechts 1 op de 4 Nederlanders verder kijkt naar financiële informatie. “Autoverzekeringen vinden wij helemaal niet belangrijk tot het moment dat ons iets overkomt. Pas dan besef je hoe belangrijk je autoverzekering is.”

Opvallend is dat consumenten helemaal niet kritisch zijn als het om hun premie gaat. “Op verjaardagen wordt vaak geklaagd over verzekeringen, maar 80% van de consumenten kijkt niet naar een andere verzekeraar. Ze betalen keurig elke maand hun premie. Dat is zonde. We laten met zijn allen honderden euro's per jaar liggen.” De grootste kostenpost blijft de zorgverzekering , gevolgd door de autoverzekering.

Volgens Allsecure en de NMa loont het vergelijken van verzekeringen wel degelijk. Zeker gekeken naar het feit dat in 2013 de assurantiebelasting met ruim 11% omhoog gaat en zorgt voor een premiestijging bij alle schadeverzekering. Van den Neste ziet juist nu een extra reden voor consumenten om eens rond te kijken: “Financiele producten blijven minder interessant voor de consument, maar de consument staat niet stil bij de grote verschillen. Je kunt voor een veel goedkopere premie vaak dezelfde of zelfs een betere dekking ontvangen. Goedkopere verzekeringsmaatschappijen werken efficienter en verlenen dus ook vaak een betere service.”

Gepubliceerd op 31 oktober 2012 om 14:40 uur in de categorie autoverzekering.